JaarFilipijnen, februari 2008
ThemaMicrokredieten
In samenwerking metCordaid Nederland
ASHI Filipijnen: Rise from Poverty
BijzonderhedenAlleen met leerlingen uit havo 5,
Reis werd gesubsidieerd door Buitenlandse Zaken
Overnachtingen in gastgezinnen.

Onze eerste reis!
Heel bijzonder was ons verblijf met 22 havo 5 leerlingen in de Filippijnen bij gastvrije gezinnen in hun hutjes bij de zee, een varkensstalletje of rijstvelden.
Vele tranen werden weggepinkt bij het afscheid. Wat voelden we ons verbonden met deze krachtige mensen die zich aan diepe armoede hadden weten te ontworstelen. Overtuigd van de mogelijkheden die ASHI, de microfinancier aldaar, de mensen biedt, gingen onze leerlingen als ambassadeurs
in de voetsporen van prinses Maxima aan de slag.
Zij presenteerden voor inmiddels 3194 mensen met verschillende achtergrond hun verhaal en wisten vaak met veel enthousiasme overtuigend te stellen dat microfinanciering een uitstekende manier is om ontwikkelingshulp te bieden. Lof daarom voor Xplore, de organisatie van het Ministerie van Buitenlandse zaken, die jongeren in staat stelt om te ondervinden dat we in het rijke westen niet helemaal machteloos hoeven te staan tegenover armoede. Xplore biedt jonge mensen de gelegenheid om zich te verdiepen in de millenniumdoelstellingen en onze school had het voorrecht voor hun subsidie in aanmerking te komen.