Ghana 2024

In 2014 en 2017 zijn wij in Ghana geweest. Projecten bezocht van Tony Chocolonely en Blue Skies van de AH Foundation. Tijdens ons eerste project in Ghana maakten wij kennis met Kennedy. Een geboren Ghanees die in Amsterdam woont en in 2014 stage liep bij Tony. In 2017 ging hij gelijk met ons mee naar Ghana. We bezochten zijn geboortestreek in het noorden van Ghana. Bolgatanga. Ook hier bezochten wij projecten maar ook zijn familie. Een echte insider reis.
Volgends jaar in 2024 willen we opnieuw met Kennedy Ghana bezoeken. met zijn contacten gaan veel deuren voor ons open. Uiteraard bezoeken we ook een school. Contact met leeftijdsgenoten. wat zijn hun dromen… Zo’n bezoek is altijd zeer indrukwekkend.
Ook willen we bijzondere projecten bezoeken. Projecten die het verschil maken in levens van de lokale bevolking.
Nonge Craft is zo’n project. Vorige keer kochten we op de lokale markt geiten voor hen. Geiten leveren inkomsten op en nog steeds worden van die geiten nakomelingen geboren.
Voor ons een kleiniggeitje voor hen een groot verschil.
Ook zijn we welkom in de fabriek waar peaunut butter geproduceerd wordt. verrijkte pindakaas die ook gebruikt wordt in de strijd tegen ondervoeding. Hier willen we ook graag zien hoe dat in de praktijk uitpakt.
En zijn hebben we nog veel meer plannen.

Een deel van ons (slavernij) verleden ligt ook in Ghana. Zo bezoeken wij fort Elmina,
“In de kelders worden de Afrikanen in duistere ruimtes gevangen gehouden. De vrouwenkelder heeft een binnenplaats. De kolonisten bekijken de vrouwen vanaf het balkon. Aan de zeezijde zit de ‘door of no return’. Afrikanen die gedwongen worden hier doorheen te lopen, komen nooit meer thuis. Vanaf het begin van de zestiende eeuw tot ongeveer 1870 zijn vanuit Afrikaanse forten meer dan tien miljoen mensen naar Amerika verscheept om daar op de (suiker)plantages dwangarbeid te verrichten.”

Lijkt jou dit ook wat? Laat het mij weten!

Praktisch
Project loopt van 1 september 2023 tot zomervakantie 2024
Verblijf in Ghana: 9 t/m 24 februari 2024
Max. aantal deelnemers: 20
Kosten: rond de 1500 euro
Inclusief vliegreis/overnachtingen/vervoer/maaltijden en alle programmaonderdelen
Exclusief: paspoort, inentingen, verzekeringen en visum
Vervoer: bus
Overnachtingen: hostels

Heb jij belangstelling? Wil jij op de hoogte gehouden worden? Loop op school even langs bij bij mij, Karel Karsten. Of klik op deze link om te laten weten dat je belangstelling hebt,