Home
Wie zijn wij
Programma
Projecten
11-11-'14
Sponsorloop
Bijbaan sweatshop
Fair Table
Webshop
Kledingruilbeurs
Contact


Sponsorloop 2014
We zamelen geld in voor de projecten in Cambodja van de Harense Nicoline Westen. In Cambodja is tijdens het regime van de rode Khmer van Pol Pot een complete generatie weggevaagd.  Voor heel veel vrouwen en kinderen is werk in de kledingindustrie een van de weinige mogelijkheden van bestaan. Helaas zijn de omstandigheden vaak ronduit slecht. Nicoline Westen heeft een aantal projecten waar jonge vrouwen een gedegen vakopleiding kunnen krijgen in naaiateliers. Onder goede omstandigheden worden hier “eerlijke” producten gemaakt terwijl de kinderen op school les krijgen.

Een aantal klassen heeft een eigen actie bedacht en de m3 en de h3 klassen gaan tijgeren op de hindernisbaan, maar voor de andere klassen is dit de route.
Het is een wandeling, dus sportkleding is absoluut niet nodig, wel is het erg leuk (vinden wij) als je je jas/broek binnenstebuiten draagt, zodat het merk goed zichtbaar is en check vantevoren op Rank a Brand hoe jouw kledingmerk scoort op het gebied van klimaat, arbeidsomstandigheden en kinderarbeid. Zet de uitslag op een label en hang hem aan je jas.
Dat nodigt wellicht toeschouwers uit om hierover een gesprek met jou te beginnen. En dat willen we graag! Aandacht voor de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie in Cambodja.

Foto:
Mijn Hugo Boss horloge krijgt de kwalificatie een E op Rank a Brand, hartstikke fout dus, maar mijn broek van Mud Jeans een A, helemaal goed dus.

Heeft jouw klas geen eigen actie bedacht en werk je ook niet in het kledingatelier en zit je niet in m3 of h3 dan zijn dit de tijden voor de sponsorloop.
Klassen 1 en 2 starten om 8.20
Klas 3: 8.45
Klas 4 F,G en H: 08.40
BB: nog niet bekend, afhankelijk van de begintijden van de lezingen

Dit is de route: klik op het plaatje voor een vergroting.