Home
Wie zijn wij
Programma
Projecten
Contact

 

 

 

Elk kind telt mee

In februari 2018 hebben we een project in Zimbabwe met als thema "elk kind telt mee".
We richten ons daarbij op de situatie voor de kinderen onder de leeftijd van 5 jaar. We kijken naar voeding, schoon water, voorlichting ouders, malaria bestrijding.

Zimbabwe ligt in zuidelijk Afrika tussen Zuid-Afrika en Zambia. Zimbabwe is in het geheel ingesloten door land en grenst aan Botswana, Mozambique, Zambia en Zuid-Afrika. De oppervlakte van Zimbabwe is 390.580 vierkante kilometer. Zimbabwe is daarmee ongeveer 9,4 keer zo groot als Nederland.

Zimbabwe is een van de armste landen ter wereld. 72% van de bevolking leeft onder de armoedegrens van 2 dollar per dag.
Ondervoeding is een groot probleem en het kindersterftecijfer is hoog. Gebrek aan (kennis van) hygiëne maakt dat kinderen sterven aan bijvoorbeeld diarree, een verschijnsel dat vrij gemakkelijk te voorkomen is. Jaarlijkse kindersterfte (0-5 jaar) is 24 000.
Aantal inwoners: 13,7 miljoen
Talen: Engels (officieel), Shona, Sindebele

Wij gaan projecten bezoeken, o.a. van School projects Hwange. Welke problemen zijn er? Aanpak? Wat is er nodig? Hoe kunnen wij hier ons steentje aan bijdragen? "Elk kind telt mee"
En natuurlijk bezoeken we ook een school. Een soort van uitwisseling en dat start al in Nederland met het schrijven van een brief (geen mailtje) naar een buddy. Op de school volg je niet alleen een aantal lessen, maar doen wij ook actief mee. Both Sides staat voorop!
Denk aan een lesje over Nederland, spelletjes, zang en dans, voetballen, ...
En misschien mag je ook een middagje mee naar hun huis. Dat belooft in ieder geval een mooie wandeling te worden.

Afrika is beroemd om zijn wildparken. Wij gaan natuurlijk ook dieren spotten, in Hwange

De reis is van 16 februari t/m 2 maart. Voordat we op reis gaan bereiden we jullie goed voor op wat we gaan doen en na de reis worden jullie ambassadeur van het project. Dat houdt in dat jullie aan zoveel mogelijk mensen vertellen over het project.


Uigebreide informatie over Zimbabwe vind je op deze site.